Як вибрати реле контролю напруги?

Як вибрати реле контролю напруги_

Реле контролю напруги — це відмінна інвестиція в збереження дорогої техніки від стрибків напруги і аварійних ситуацій в мережі. Вклавши в середньому від 500 до 1000 грн. в захисне обладнання, не доведеться витрачати в десятки разів більше на ремонт дорогої техніки або придбання нової. При цьому до вибору реле напруги потрібно підходити грамотно, щоб параметри пристрою відповідали підключається через нього навантаженні.

Варіанти застосування

Якщо метою придбання є захист! Застосовується з метою придбання захисного пристрою для одного конкретного електропобутового приладу, то вибираючи реле в розетку помилитися неможливо. Таке реле стандартизовано на 16 А, что відповідає сучасним стандартом максимального Струму побутового однофазного розетки. Через розетку є захист одного конкретного електропобутового приладу, то вибираючи реле в розетку помилитися неможливо. Таке реле стандартизовано на 16 А, що відповідає сучасним стандартом максимального струму побутового однофазного розетки. Через розеточне реле можна підключити навантаження до 4 кВт. При цьому холодильник, для якого найчастіше і набувають реле напруги, при роботі компресора споживає до 0,3 кВт. Для підключення всієї квартири необхідно розрахувати максимальну сумарну навантаження для всієї експлуатованої техніки та бажано додати 30% запасу. Наприклад, для кухні при мінімальному наборі:

  • холодильник — до 300 Вт;
  • мікрохвильовка — до 2000 Вт;
  • чайник — до 2000 Вт;
  • мультиварка — до 1000 Вт.

Якщо на кухні встановлена ​​електроплита / духовка, її не враховуємо, так як зазвичай така потужна техніка підключається окремим кабелем.

Максимальна сумарна навантаження складе 5300 Вт, з запасом вийде 6890 Вт. Розрахуємо струм, так як в характеристиках реле зазначений максимальний струм навантаження. Для цього отриману потужність ділимо на напругу: 6890/220 = 31,3 (А). Тепер вибираємо модель реле з максимально наближеним, але не меншим показником пропускної здатності.

При бажанні захистити всю електромережу квартири або будинку можна вибрати реле з максимально допустимим струмом 63 А. У перекладі на потужність це 13,9 кВт навантаження, яку можна через нього підключити. При цьому все одно необхідно провести розрахунок, а доданий запас згладить приблизність розрахунку і дозволить варіювати з новою технікою. Якщо ж розрахунок перевищить 63 А, що цілком ймовірно для великого приватного будинку, можна забезпечити захист кожної гілки окремо. Для цього необхідно провести розрахунок всіх гілок окремо і підключити їх через окремі відповідні реле.

Для чого потрібен розрахунок

При неправильному виборі можливі 2 сценарії розвитку подій. Якщо номінал реле буде нижче ніж струм навантаження, то при її перевищенні пристрій буде «вибивати», тобто відключатися в аварійному режимі. Якщо встановити реле набагато могутніше ніж потрібно, то на роботу це не вплине, однак покупець в цьому випадку переплатить, тому що чим вище пропускної струм пристрою, тим дорожче воно коштує.

Для того щоб точно не помилитися при покупці реле напруги, проконсультуйтеся у нашого менеджера по телефону 044-576-06-90, 044-576-01-61 або ж переходьте за посиланням в каталог  СЮДИ

Новости
Поиск по сайту
Архивы
Поиск по сайту