Дещо цікаве — чи можна безпосередньо підключати до автоматів Hager алюмінієві жили?

68091_o

Непосредственний контакт міді і алюмінію в електропроводці неприпустимий. На поверхні алюмінію завжди з дуже великою швидкістю утворюється тонка плівка оксиду алюмінію. Мідь і алюміній утворюють гальванічну пару. Кисень з оксиду алюмінію реагує з міддю, в результаті чого мідь окислюється, з’єднується з водою і вуглекислим газом з повітря з утворенням твердих солей міді. Вони набагато гірше проводять електріческій струм, ніж метали. Як тільки кисень пішов з алюмінію на мідь, алюміній знову зв’язує кисень. Процес багаторазово повторюється. В результаті з часом значна поверхню мідного контакту покривається  продуктами окислення, опір контакту значно підвищується, він починає грітися, що може служити причиною аварій і виходу обладнання з ладу.

  1. Автоматичні вимикачі Hager до  включно завжди випускаються з мідними клемами. До автоматичних вимикачів з мідними клемами можна підключити напряму тільки мідні жили.
  2. Автомати Hager від  випускаються з латунними клемами, см. інше зображення в галереї. До латунних клем можна підключати і мідні жили, і алюмінієві жили. Хоча і в цій ситуації застосування проміжних клем KF вітається, див. нижче.

 

1234_o

У процесі випуску виробів можуть відбуватися зміни. Якщо Ви будете читати цей пост через кілька років, можливо, ситуація за матеріалами клем ВА зміниться. Тому зауважимо, що візуально відрізнити мідь від латуні досить просто. Мідь має червонувато — оранжевий відтінок, латунь — більш жовтий, см. Друге фото в галереї.

Для підключення до мідних та латунних клем алюмінієвих жив застосовуються клеми серії KF:

  • KF81A — 1х25мм2
  • KF84A — 1х25мм2, підключення знизу, fork (по типу вильчатого шини)
  • KF82A — 2х16мм2 (моножила) — хороший спосіб для підключення одночасно двох жил кабелю до одного ВА

А якщо вам потрібна консультація – звертайтесь, і наші менеджери залюбки проконсультують за номерами телефону: 044-576-02-02, 044-576-01-61 або ж завітайте до нас у офіс за адресою: м.Київ, вул.Колекторна, 44 і допоможуть підібрати все, що вас цікавить!

Новости
Поиск по сайту
Архивы
Поиск по сайту